Zita mama bio

Szegi-Holtzinger Zita vagyok – két gyerekkel (de remélem, majd még többel), egy férjjel (aki maradjon is meg egynek) és több, mint három X-szel (2010 nyarán töltöttem be a titokzatos harmincat).

Szakmázós

Gimnázium alatt és után sokáig a Képzőművészetire és az Iparra készültem, közben pedig időtöltésként rajzfilmrajzoló (fázisrajzoló), majd fényképész, végül autodidakta hennafestő lettem. Minél több anyagot próbáltam átgyúrni, annál biztosabb voltam benne, hogy élettelen helyett élőt szeretnék formálni. Ebben a sokévi civil/kortárs segítő ténykedés is megerősített. Végül gyógypedagógusnak adtam a fejem, 2006-ban végeztem pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon. Slusszpoénként azért visszacsempésztem az alkotást is – képzőművészeti pedagógiai terápiának álcázva. Egy hirtelen jött ajánlatot elfogadva elkezdtem fejlesztőpedagógusként dolgozni, és nagyjából itt ért véget a “fényes karrier”…:D

Családra fel!

…ugyanis 2008. február 15-én megszületett Csenge, és nem kicsit forgatta fel a világunkat. Köszönet érte! Ezt a blogot eredetileg róla, rólunk írtam magunknak. Aztán kicsit elfajultak a dolgok…:)

Másodikként 2010 nyarán elkísért minket egy darabon Meggymag, az angyaltesó, 2011. szeptember 16-án pedig csatlakozott hozzánk Marci is. Most éppen így kerek a mi kis világunk…

Civil

Csengével és immár Marcival a szakmai továbbképzésem tetőfokára hágott: soha azelőtt nem értettem meg annyit a gyerekekről és az emberekről, mint amennyit általuk. Azóta olyan elvetemült dolgok körül forog az életem, mint a kötődő vagy válaszkész nevelés, a hordozás, az igény szerinti gyermekgondozás, a környezettudatos babaápolás és hasonlók. Gyakorlatban és elméletben is igyekeztem/igyekszem mind mélyebbre ásni a témában, és másokhoz is elvinni azt a nagyon jót, amit nap mint nap megértek, megélek. Ennek örömére csatlakoztam egy egyesülethez (Ölbebaba), amelynek megtisztelő módon 2012 nyara óta az elnöke lehetek, és egy új hivatással is gazdagítottam a készletet: 2010-ben baba- és gyermekhordozási tanácsadó, tanfolyamvezető lettem. (Kérdezz bátran! Segítek.:))

A tanulás persze folytatódik. Ha van kedved, tarts velem!

(Frissítve: 2013. március 23.)

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s